+36 1 790 9900 | WhatsApp: +36 70 311 1094 | « Ügyfélszolgálat 900 - 1800 | Hírlevél »
 
   
  
 

Eseménynaptár

Dorn és Breuss terápia (online elméleti blokk)
Csütörtök 03 November 2022, 09:00am - 06:00pm
Találatok : 239
által Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Kapcsolat ☎️+36 1 790 9900, ☎️ +36 1 790 9911, ☎️+36 1 607 3219, ☎️+36 70 311 1094, ☎️+36 70 945 8877

Nézzük mit is tartogat számotokra ez a témakör!

 
KOMPLEX, HOLISZTIKUS SZEMLÉLET ÉS FUNKCIONÁLIS GONDOLKODÁS.---> Mozgásszervi, belső szervi és pszichés megbetegedések hátterében nagyon sokszor találunk a gerinc területére korlátozódó elváltozásokat, un. blokádokat, melyek a csigolyák egymáshoz viszonyított szabad mozgását akadályozzák és a környező izmok működését változtatják. Minden csigolyához tartozik egy-egy belső szerv, szervi-, illetve pszichés működés. Megváltozott testtartás megbontja testünk központi pillérének nevezett csigolyaoszlop (gerinc) egyensúlyát. Következményei 3 irányban fejthetik ki hatásukat.
A mozgás szervrendszer területén mozgásbeszűkülés, izomfájdalmak, myofasciális csomók, un. Trigger pontok alakulnak ki. A csigolyával kapcsolatban álló szerv működése romlik, mely bizonyos idő eltelte után az adott szerv területén negatív tünetekben nyilvánul meg: pl. fülzúgás, látászavarok, gyakori megfázás, gyomorégés stb. , végső sorban pedig pszichés tünetek kialakulásához is vezetnek. Dorn terápiával ezeket az irányokat egyszerre próbáljuk megragadni, kezelni a strukturális viszonyok rendezésén, helyreállításán keresztül. Részben ebben rejlik a terápia hatékonysága is. Kezelünk ízületeket, izmokat, belső szervi- és pszichés funkciókat, illetve meridián pontokat egyszerre. A terápia központi része a gerinc kiigazítása, a csigolya blokádok feloldása, azonban annak érdekében, hogy ez minél tökéletesebb legyen, szükség van az alsó végtagok hosszkülönbségének kezelésére is. Célunk az egyenlő végtaghossz megteremtésével az emberi test természetes terhelési viszonyainak helyreállítása. A terápia soha nem lokálisan szemlél, hanem az egész test viszonylatában elemzi az aktuális panaszokat és próbálja azok valódi okát feltérképezni.
 
 
KIEGÉSZÍTŐ RELAXÁCIÓ ---> Tehermentesítő, lazító porckorongmasszázs. Feltérképezi a csigolya blokádokat (azaz ízületi mozgásbeszűküléseket) és alkalmazás közben a trakciós fogásainak köszönhetően tehermentesíti a csigolyák közötti porckorongokat, ízületeket. Mindeközben olyan vegetatív idegrendszeri központokat aktivál, amelyek segítik az ellazulást a relaxációt.
 
 
ÖNÁLLÓSÁGRA TÖREKVÉS---> Önkorrekciós gyakorlatok, amelyek megtanítanak arra, hogyan figyelj panaszaid megjelenésére időben és mit csinálj, akkor, amikor azokat szeretnéd csökkenteni/megszüntetni.
 
 
IMERD MEG TE IS EZT A NAGYSZERŰ ÉS SOKOLDALÚ TECHNIKÁT! Részletes leírás a Dorn és Breuss terápiáról:
Hely PhysioVit Online Campus
Jelentkezés és a tanfolyami díj befizetése után nincs egyéb teendő, csak az Emailt és az SMS figyelni 2022. június 09-ig bezárólag. Emailben elküldjük a hozzáférési adatokat, majd az online felületre belépve 2022. június 10. naptól megjelennek az online tanfolyami anyagok.
FONTOS! Amennyiben nem tud elszabadulni a munkahelyről, van lehetőség egyéni tanrendben is az online tanulást lefolytatni. Ehhez majd az Online jelentkezési lap menüjében kell beírni a tervezett egyéb dátumot, vagy időszakot.
Hely PhysioVit Sport és Rehab Akadéia
PhysioVit Sport és Rehab Akadémián belül működő Physiovit Nemzetközi Oktatási- és Terápiaközpont a Kormányhivatal által nyilvántartott felnőttképzési tevékenységet végző intézmény. Ez az egészségügyi és sporttudományi végzettségű szakemberek számára indított tanfolyam az Országos Kórházi Főigazgatóság által minősített szakmai továbbképzés, amely minősített kreditpontokat ad azon egészségügyi szakemberek számára, akiknek végzettsége és kompetenciája a 9-es szakmához, azaz a Mozgásterápia és fizioterápia szakmacsoporthoz tartozó.
Top

Honlapunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy az Ön számára a legjobb böngészési élményt nyújtsa.
A weboldal használatával Ön elfogadja jelen felhasználási cookie-kat.